Rad s osobama s posebnim potrebama

 

Pristup stomatologa osobi s posebnim potrebama, uz stručnost, mora obuhvaćati fleksibilnost, taktičnost i posebnu posvećenost.

Dr. Davor Fabris prvi je stomatolog, a danas među nekoliko u Hrvatskoj, koji u privatnoj praksi, u suradnji s anesteziologom, u sedaciji liječi osobe s posebnim potrebama.

U stomatološkom liječenju osoba s posebnim potrebama, važan je interdisciplinarni pristup. Ovisno o potrebama i dijagnozi pacijenta, naši stomatolozi surađuju s vrhunskim psiholozima, kardiolozima i anesteziolozima. Osobe s posebnim potrebama su osobe sa smetnjama u razvoju.

Zbog različitosti u psihičkom, fizičkom i socijalnom aspektu u odnosu na zdrave osobe, stomatolog razvija i prilagođava specifičan način komunikacije, pristup te metode terapije. Smetnje u razvoju, ponašanje i potrebe pacijenta, određuju metode liječenja kao i njihovu uspješnost.

Opća anestezija posljednja je u nizu metoda koje omogućavaju pristup i liječenje pacijenta. Općoj anesteziologiji pribjegava se u slučaju kada se niti jedna druga metoda ne pokaže uspješnom, a stanje pacijenta se pogoršava.

Radeći s osobama s posebnim potrebama, stekli smo mnoge prijatelje koji nas u dodatno nadahnjuju u svakodnevnom radu. Već dugi niz godina pristupamo im na potpuno prilagođen način i radujemo se svakom zajedničkom uspjehu.

Pitajte nas!

Započnite vaše putovanje
prema savršenom osmijehu već danas!
Javite nam se s pitanjima, prijedlozima ili komentarima.
Naši stručnjaci odgovorit će vam u najkraćem roku.

Vaše ime i prezime*

Vaša e-mail adresa*

Vaš broj telefona

Vaš Grad*

Vaša poruka*

Imate li RTG snimak, pošaljite nam ga uz upit.