Naši dentalni zahvati

Stručnjaci Centra Fabris osluškuju želje i probleme svakog pacijenta koji je tako involviran u cjelokupan proces terapije. Nakon iscrpnog razgovora s pacijentom i detaljnog pregleda slijedi dijagnostika i analiza problema. Individulano se pomno planira terapija kojom se pronalazi idealno rješenje za svakog pacijenta. Znanje, iskustvo i briga naših doktora, uz naprednu tehnologiju, omogućavaju terapiju koja je bezbolna i brza. Centar surađuje s vrhunskim zubotehničkim laboratorijima iz Zagreba i Rijeke od kojih je svaki specijaliziran za pojedino područje. Materijali koje koristimo certificirani su materijali renomiranih svjetskih proizvođača koji zadovoljavaju naše iznimno visoke kriterije kvalitete. Rezultat je visoka estetika, funkcionalnost i iznimna kvaliteta našeg rada. Novi, dugo željeni osmijeh i zadovoljstvo svakog našeg pacijenta dodatna je nagrada za cijeli naš team. Vaš osmijeh je naša strast!

Slučaj 1.

Fiksno- mobilna protetika: Metal keramičke krunice i parcijalne proteze

Dugogodišnje nezadovoljstvo i problemi sa zubima uspješno su riješeni. Ovaj 58-ogodišnji pacijent podvrgnut je protetskoj rehabilitaciji obje čeljusti koja obuhvaća metal keramičke krunice i parcijalne proteze. Prve dvije fotografije su stanje zubi prije zahvata, a druge dvije poslije.

Slučaj 2.

Fiksno-implantološka protetika: Metal keramički mostovi

Nakon frakture sjekutića i gubitka nekoliko zuba u stražnjim regijama gornje čeljusti, pacijent dolazi u Centar Fabris pronaći adekvatno rješenje kojim će se nadoknaditi nedostajući zubi i zaštiti postojeći. Imperativ u estetici jest bio zadržati apsolutnu prirodnost. Nakon detaljne analize stanja i planiranja terapije u problematičnoj gornjoj čeljusti, naši su stručnjaci ocijenili zube za koje smatraju da se, bez obzira na loše stanje, imaju mogućnost liječenjem spasiti. Nakon uspješnog liječenja i nadogradnje pojedinih zuba, zbog njihove oslabljene strukture uslijedila je izrada fiksno-protetske rekonstrukcije. Odlučili smo se, u dogovoru s pacijentom, za metal keramičke mostove. Rezultat je obnovljena, dugo željena funkcija, visoka estetika, prirodnost i zaštita postojećih zuba te ponovni osmijeh na licu našeg dragog pacijenta.

Slučaj 3.

Ugradnja implantata s augmentacijom kosti i izrada metal keramičkih mostova

Zbog izraženog parodontitisa, pacijent je vrlo rano izgubio zube u stražnjem dijelu desne strane gornje čeljusti. Zbog nezadovoljstva prethodnim stomatologom, nakon razgovora s pacijentom i detaljne dijagnostike, izrađujemo plan terapije.
Liječenje počinjemo augmentacijom kosti gornje čeljusti (desno), nakon čega terapiju nastavljamo ugradnjom dva implantata u području kutnjaka. Slijedi izrada metal keramičkog mosta, koji nadoknađuje zube koji nedostaju.

Zbog vrlo lošeg stanja u kojem je zatečen donji desni pretkutnjak, a unatoč naporima naših stručnjaka da ga očuvaju, bilo smo primorani na njegovo vađenje. Nakon toga, izradili smo metal keramički most, koji je obuhvatio očnjak, kao i pacijentove kutnjake. Nakon iznimnog truda naših stručnjaka, pacijentu je vraćen osmijeh na obostrano zadovoljstvo!

Slučaj 4.

Parodontna terapija i izrada metal keramičkog mosta

Pacijent dolazi zbog poteskoća pri žvakanju, i bolova koji s javljaju u području donje čeljusti. Dijagnosticirano je iznimno loše stanje parodonta, kao i samih zuba.
Kod pacijenta je pristuna jaka resorpcija kosti koja okružuje zube, što za posljedicu ima jako pomične zube s ostećenim korijenima. Pacijent se odlučuje za ekstrakciju pet zuba.

Nakon sanacije preostalih zuba, kao i parodonta cijele donje čeljusti, izrađuje se metal keramički most.
Most obuhvaća i nadoknađuje sve zube donje čeljusti, čime je riješen problem pacijentovih bolova .
Također, uspješno je sanirana parodontna bolest, vraćena je funkcija žvakanja, te je postignuta i vrlo važna estetska komponenta.

Slučaj 5.

Estetska nadogradnja i izrada keramičkih krunica

Pacijent dolazi zbog loma krune, desnog drugog inciziva.
Lom krune posljedica je većeg karijesa na stražnjoj plohi istog zuba, koji se nalazio ispod dotrajale plombe. Nakon estetske nadogradnje, nadoknadjen je centralni dio zuba. Uslijedila je izrada cirkon keramičke krunice, kojom je postignuta željena boja i oblik.

Zadovoljan izgledom novog zuba, pacijent je zainteresiran za izradu krunica na susjednim zubima, čime bi se poboljšala estetika istih.

Pitajte nas!

Započnite vaše putovanje
prema savršenom osmijehu već danas!
Javite nam se s pitanjima, prijedlozima ili komentarima.
Naši stručnjaci odgovorit će vam u najkraćem roku.

Vaše ime i prezime*

Vaša e-mail adresa*

Vaš broj telefona

Vaš Grad*

Vaša poruka*

Imate li RTG snimak, pošaljite nam ga uz upit.