Kome je namijenjena?

 

Implantologija je namijenjena svima kojima nedostaje jedan ili više zuba.

Implantat je mali vijak, građen od titanija, koji se ugrađuje u kost gornje ili donje čeljusti kako bi nadomjestio korijen zuba.

Pritom je potrebno razlikovati implantat od popularnog «štifta».

«Štift» se stavlja u postojeći prirodni i zdravi korijen kao nadogradnja samog zuba, dok se implantat ugrađuje direktno u kost kao zamjena za korijen koji nedostaje.

Postupak ugradnje implantata je bezbolan i brz.

Sama ugradnja implantata traje tek 15 minuta, dok cjelokupni zahvat, koji uključuje i pripremu pacijenta, traje oko pola sata. Nakon perioda srastanja s kosti – oseointegracije, slijedi izrada trajne umjetne krunice koja je svojom morfologijom identična kruni zuba koji se nadomješta. Krunica se sidri na implantatu.

Implantologija nema ograničenja po pitanju životne dobi i može uvelike poboljšati život svakome tko se suočava s nedostatkom zuba.

Kao i prirodni zubi, implantati s krunicom omogućavaju obnovu normalne funkcije žvakanja sve vrste hrane, a nakon ugradnje, kost u području zuba koji nedostaje se ne razgrađuje i ne nestaje, već biva očuvana.

Implantati mogu biti nadomjestak za jedan ili više zuba, pojedinačni nosioci krunica ili povezani u most, a mogu biti i nosioci mobilne proteze koju na taj način učvršćuju.

U Dentalnom centru Fabris svoju smo uspješnu praksu ugradnje implantata započeli među prvima u Hrvatskoj. Dugogodišnje iskustvo, zavidna postignuća, kontinuirana edukacija stručnog osoblja te vrhunska tehnologija, zaslužni su za naš kvalitetan rad i tisuće zadovoljnih pacijenata.

Pitajte nas!

Započnite vaše putovanje
prema savršenom osmijehu već danas!
Javite nam se s pitanjima, prijedlozima ili komentarima.
Naši stručnjaci odgovorit će vam u najkraćem roku.

Vaše ime i prezime*

Vaša e-mail adresa*

Vaš broj telefona

Vaš Grad*

Vaša poruka*

Imate li RTG snimak, pošaljite nam ga uz upit.