Halitoza

 

Halitoza je stručan medicinski naziv za loš zadah. Loš i neugodan zadah većini ljudi nije nepoznata pojava, a može biti posljedica lošije higijene, no često i pokazatelji bolesti usne šupljine, a ponekad i bolesti cijelog organizma.

U stomatološkom Centru Fabris često se susrećemo s pacijentima čiji je problem upravo halitoza. Najčešće je posljedica upale zubnog mesa (gingivitisa), upale parodonta (parodontitisa) te naslaga bakterija na jeziku, ostataka hrane između zuba, na krunicama ili mostovima. Rjeđe, ali ne zanemarivo, javlja se kao posljedica patoloških procesa u ustima, nosu, probavnom sustavu, bolesti bronha i dijabetesa. Razvoju ovoga stanja pogoduju i ispijanje kave, konzumacija duhana, loša oralna higijena, suhoća usne šupljine i neredovit odlazak zubaru. U većini slučajeva, halitozu rješavamo izuzetno brzo, bezbolno i učinkovito. Naš program uključuje mikrobiološku analizu, suradnju s gastroenterologom te detaljan klinički i radiografski pregled. Na temelju pregleda određuju se postojanje i uzrok lošeg zadaha te adekvatna terapija.

Halitoza je mali problem, ali njegove posljedice za vas mogu biti velike. Loš zadah neprijatelj je vašeg društvenog, poslovnog i ljubavnog života. Stoga, ne oklijevajte, već krenite s liječenjem, vratite samopouzdanje i osmijeh na lice te značajno poboljšajte sveukupnu kvalitetu svog života.

Pitajte nas!

Započnite vaše putovanje
prema savršenom osmijehu već danas!
Javite nam se s pitanjima, prijedlozima ili komentarima.
Naši stručnjaci odgovorit će vam u najkraćem roku.

Vaše ime i prezime*

Vaša e-mail adresa*

Vaš broj telefona

Vaš Grad*

Vaša poruka*

Imate li RTG snimak, pošaljite nam ga uz upit.